به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان همدان، آیین اختتامیه این جشنواره با حضور کاظمی مدیركل روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت نیرو، علی اکبری مدیركل روابط عمومی و امور بینالملل توانیر و رئیس شورای سیاستگذاری جشنوارههای صنعت برق كشور، میرصفدری معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری همدان، مدیران روابط عمومی صنعت برق، جمعی از مسئولین استانی و هنرمندان در سالن آمفی ئتاتر شهید آوینی همدان برگزار شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان در این مراسم با بیان اینکه این روزها جهان اسلام شاهد نسلکشی مردم مظلوم غزه است که مظلومیت فلسطین را فریاد میزند و تسلیت این ایام اظهار کرد: امید است با وحدت و انسجام و مقاومت مسلمانان شاهد آزادی سرزمینهای اشغال شده و قدس شریف باشیم.
علی سهرابی بیدار با بیان اینکه هنر سرچشمه معرفت است، افزود: دنیای امروز نیز متأثر از هنر به خصوص هنر کاریکاتور است که قدرت ارتباطی بالایی دارد و میتواند تلنگرها و تاثیر به سزایی بر جامعه و یا حتی جهان داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه امروز انرژی برق به عنوان یکی از اصلیترین زیرساختهای زندگی بشریت به شمار میآید، گفت: نیاز روزافزون به این انرژی ارزشمند و پاک در تمام بخشها از قبیل صنعتی، کشاوزری، خانگی، درمان و سلامت و... نمایان بوده و در دنیای امروز زندگی بدون برق برای کسی قابل تصور نیست.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان افزود: صنعت برق، یکی از پیچیدهترین صنایع حاضر است که تولید آن گران است، و در کشور ما تأمین انرژی برای آحاد مردم با لحاظ تخفیفهای ویژهای عرضه میشود.
وی ادامه داد: در زنجیره تولید و تأمین این انرژی پاک سختیهای بسیار زیای وجود دارد که همکاران ما متحمل میشوند، بنابراین باید قدر این نعمت را بدانیم و از اسراف آن پرهیز کنیم.
سهرابی بیدار با تأکید بر مدیریت مصرف انرژی برق گفت: وزارت نیرو و شرکت توانیر در این حوزه برنامههای بسیاری را پیشبینی کرده که یکی از این برنامهها ارتباط و گفتگو با مردم و مشترکین برق در راستای جلب همکاری و مشارکت برای مصرف بهینه برق است.
وی تصریح کرد: در این راستا یکی از اقدامات ما توجه به طنز و ارتباط گیری مؤثر با گروههای هدف جامعه و استفاده از هنر فاخر کاریکاتور برای عرضه موضوعات مدیریت مصرف و مصرف بهینه برق بوده است تا بتوانیم تلنگرهای لازم را در این راستا داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره ملی کاریکاتور مصرف بهینه برق با همکاری وزارت نیرو و شرکت توانیر به میزبانی استان همدان افزود: فراخوان این جشنواره در شهریورماه سال جاری در سه بخش حرفهای، آماتور و داخلی و در 9 موضوع پیشنهادی برگزار شد.
وی عنوان کرد: با توجه به استقبال هنرمندان مهلت ارسال تا 25 شهریور ماه تمدید شد که طی این مدت 576 اثر در دبیرخانه جشنواره در شرکت توزیع نیروی برق استان همدان دریافت شد که از این تعداد 506 اثر مورد قبول دبیرخانه واقع شد.
سهرابی بیدار با بیان اینکه از این تعداد، 249 اثر در بخش حرفه ای، 147 اثر در بخش داخلی (شرکت های تابعه توانیر) و 110 اثر نیز در بخش آماتور بود، گفت: هیأت داوران به بررسی آثار دریافتی پرداختند که تا 5 مهر ماه با نظر هیأت داوران تعداد 63 اثر در بخش حرفهای و 20 اثر در بخش آماتور در مرحله اول پذیرفته شد.
وی یادآور شد: در این جشنواره 3 نفر در بخش حرفهای، 3 نفر در بخش آماتور و 3 نفر در بخش داخلی به عنوان نفرات اول تا سوم هر بخش حائز دریافت جوایز شدند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه در راستای تشویق شرکتکنندگان علاوه بر نفرات برتر، برای هر بخش 3 نفر نیز به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند، عنوان کرد: در حاشیه این برنامه از تمبر اختصاصی جشنواره و همچنین کتاب آثار جشنواره کاریکاتور مصرف بهینه برق با حضور مسئولین و اساتید رونمایی شد.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم با برگزاری این جشنواره که با استقبال خوب هنرمندان روبرو شد، گام مؤثری در اشاعه فرهنگ مدیریت مصرف در فضای عمومی جامعه برداریم، اظهار کرد: امید است که نتایج این جشنواره و آثار ارزشمند هنرمندان فتح باب و فصل جدیدی برای استفاده درست و بهینه از این انرژی پاک باشد.
*جشنواره ملی كاریكاتور «مصرف بهینه برق» یك اتفاق ارزشمند در مدیریت مصرف است
مشاور وزیر و مدیركل روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت نیرو نیز در این مراسم ضمن محكوم كردن جنایات رژیم اشغالگر قدس در غزه، اظهار کرد: ما آیین اختتامیه این جشنواره را به جایی برای محكومیت این جنایت هولناك علیه غزه تبدیل میکنیم.
علی اكبر كاظمی ضمن تقدیر از برگزاری نخستین جشنواره كاریكاتور مصرف بهینه برق اظهار داشت: كاریكاتور جزو مقولههایی است كه در جامعه ما مهجور مانده است، در حالیکه كاریكاتور، هنر تمركز، تفكر و والایی است و ازاینرو میتوان هر چه بیشتر از آن در راستای فرهنگسازی، بهویژه فرهنگسازی مصرف بهینه انرژی بهره گرفت.
مدیركل روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت نیرو بابیان اینكه كاریكاتور، راه ارتباط با مخاطب را کوتاهتر كرده و مفاهیم و پیامها را طی فرایندی ساده و در بازه زمانی كوتاه به مخاطب منتقل میکند، گفت: در عصری كه مخاطبان دیگر به فیلمها، برنامهها و سخنرانیهای طولانی گرایش نشان نمیدهند، كاریكاتور با توجه به اینکه محاسن و معایب را بهصورت اغراقآمیز بیان و به مخاطب منتقل میکند، میتواند در تغییر ذائقه مخاطبان، راهگشا و مؤثر باشد.
وی با اشاره به نقش مؤثر روابط عمومیهای صنعت برق در فرهنگسازی مصرف بهینه انرژی، بر استفاده از آثار برگزیده این جشنواره در این راستا تأکید و خاطرنشان کرد: آب و برق، دو كالای گرانبهایی هستند كه در قالب خدمت ارائه میشوند، ازاینرو ما در این صنعت، بهصورت مستقیم با مردم در ارتباط هستیم و هر مجموعهای در برقراری ارتباط با مردم و فرهنگسازی مصرف بهینه اقدامات دقیق و مدونتری انجام دهد، موفقتر است.
مدیركل روابط عمومی و امور بینالملل توانیر و رئیس شورای سیاستگذاری جشنوارههای صنعت برق كشور نیز گفت: درحالیکه ایران یك درصد جمعیت دنیا را در خود جایداده، اما مصرف انرژی در آن بسیار بیشتر است و در سالهای اخیر نیز رشد مصرف انرژی، شدت یافته است.
محمد علیاکبری با اشاره به رویكرد فرهنگی دولت سیزدهم، اظهار داشت: صنعت برق كشور در دو سال اخیر توجه ویژه به مولفههای فرهنگی و هنری و اقدامات فرهنگی را در كنار شاخصهای فنی و مهندسی در دستور كار خود قرار داده و در همین زمینه صنعت برق، در سال 1401، 100 اقدام و امسال نیز 140 اقدام در بحث فرهنگسازی و مدیریت مصرف انرژی انجام داده است.
*پیام مدیرعامل شركت توانیر به نخستین جشنواره كاریكاتور مصرف بهینه برق
در این مراسم پیام مدیرعامل شرکت توانیر به نخستین جشنواره كاریكاتور مصرف بهینه برق قرائت شد كه در بخشی از آن آمده است:
یكی از نكات بسیار مهم در نهادینهسازی آموزههای مدیریت مصرف، بهرهگیری از آموزشهای فرهنگی - هنری در مسیر تعمیق درك جمعی و عمومی مردم است. بهرهگیری از نقش و كاركرد هنر و تلفیق آن با آموزههای مدیریت مصرف، رویكردی نوین در آگاهی دهی و اقناع افكار عمومی در مسیر فرهنگسازی به شمار میرود.
قطعاً فرهنگسازی امری بلندمدت است كه نیاز بهصرف وقت و بهرهگیری از نظریات و اندیشههای علمی در زمینه نحوه تأثیرگذاری بر افكار عمومی دارد و این مهم در رویكرد جدید صنعت برق در فرهنگسازی مصرف انرژی و برگزاری جشنوارههای فرهنگی هنری، سرلوحه اقدامات قرارگرفته است.
نخستین جشنواره ملی كاریكاتور، با رویكرد بهرهگیری از این هنر خلاق در تحقق اهداف مدیریت مصرف برق و با حضورهنرمندان فرهیخته از سراسر كشور كه به میزبانی شركت توزیع نیروی برق استان همدان برگزار میشود، محفلی را فراهم آورده تا جمعی از کاریکاتوریستهای خلاق و متبحر ضمن مشاركت، با نگاه تیزبینانه از منظر طنز، صنعت برق را در افزایش سطح آگاهی و فرهنگ جامعه در مصرف بهینه انرژی، یاری دهند.
بیشک این حركت، آغازی بر تعامل سازنده میان این صنعت فخیم با هنرمندان عرصه كاریكاتور كشور بوده و گامهای بلند آتی، استوارتر برداشته خواهد شد.
*رونمایی از تمبر اختصاصی و كتاب نفیس جشنواره ملی كاریكاتور مصرف بهینه برق
در ادامه این مراسم نیز با حضور معاون استاندار همدان، مهندس علی سهرابی بیدار مدیرعامل توزیع نیروی برق استان همدان و رئیس شورای برگزاری جشنواره، مدیران كل روابط عمومی وزارت نیرو و شركت توانیر و نظری نماینده هیات داوران جشنواره، از تمبر اختصاصی و كتاب نفیس نخستین جشنواره ملی كاریكاتور مصرف بهینه برق در جریان اختتامیه این جشنواره رونمایی شد.
و در پایان از برگزیدگان جشنواره با اهدای لوح و تندیس تقدیر به عمل آمد.
گفتنی است؛ در بخش حرفهای احمدرضا سهرابی از شهر شیراز مقام نخست را كسب كرد و مهدی عزیزی از گرگان نفر دوم شد و مقام سوم این بخش به مصطفی ستاریان از اصفهان رسید. محمدرضا ثقفی، حمیدرضا حیاتی روشن تقدیر از كرج و محمدعلی ولیزاده از ساری نیز در این بخش شایسته تقدیر شناخته شدند.
در بخش آماتور جشنواره نیز نازنین اسماعیلزاده كرمانی از كرمان جایزه اول، مرضیه عباسی از تهران جایزه دوم و ملینا نظری از همدان جایزه سوم را از آن خود كردند.
در این بخش همچنین زینب عبدالرحیمی، عاطفه افتخارمنش از همدان و دل آرام خدایی از تهران شایسته تقدیر شناخته شدند.
انتهای پیام/