به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان همدان، با دقت نظر به اینکه طی سالهای اخیر به ویژه امسال با روند گرمایشی کره زمین مواجه هستیم که این شرایط خاص به تبع آن باعث افزایش دما را در دنیا حاصل شده است، دستاورد خاص گفته شده متاسفانه تاثیرات مخربی را به آب و هوای کشورمان رقم زده از جمله: افزایش استفاده از حاملهای انرژی الکتریکی و رشد جمعیت، افزایش ناگهانی دما و رطوبت در کشور که بعضا به ۱۰۰ صد درصد رطوبت و ۵۱ درصدی دما را شاهد هستیم این مقوله در کنار بیتوجهی به مصرف بیرویه انرژی خاصه سیستمهای سرمایشی به دلیل بخش فزاینده مصرف خانگی موجبات تغییر رویکردهای وزارت نیرو و شرکت توانیر را در خصوص اعمال مدیریت بار و مدیریت مصرف به جامعه دو چندان کرده است. در این نوشتار برآنیم تا با توصیه و اتخاذ راهکارهای صرفه جویی بار و مصرف علاوه با عدم اعمال خاموشیها به تامین برق پایدار کمک کنیم.
آیا با تدبیر و همکاری بخشهای مختلف جامعه میتوانیم از تابستان سال جاری گذر کنیم، با توجه به عبور مصرف برق کشور از ۷۲ هزار زنگ هشدار را به صدا درآمده تا چند درصد مربوط به عدم تغییر نگرش مصرف کنندگان انرژی است.
با افزایش محسوس دما در مناطق مختلف کشور مصرف برق نیز به تبع گرمتر شدن هوا با رکوردی جدید در کشور به عدد ۷۲ هزار مگاوات رسید.
براساس بررسیها نیمی از مصرف برق در بخش دستگاههای سرمایشی است که عمده آن نیز در نیمه جنوبی و در استانهایی مانند بوشهر، خوزستان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان واقع است. البته باید به این مهم نیز توجه کرد که سایر استانهای کشور هم با توجه به افزایش دما به کولرهای گازی اقبال خوب نشان داده و انحصار را از مناطق جنوبی ربودهاند.
با به صدا درآمدن زنگ هشدار مصرف برق برق چندین مراکز مهم پایتخت اعم از دولتی و غیردولتی به علت ناترازی پیش آمده قطع شد تا این برخورد بیش از پیش همگان برای ضرورت مصرف بهینه برق هوشیار کند.
براساس پیش بینیهای هواشناسی هفتههای اخیر از گرمترین هفتههای سال بود که با چنین شرایطی باید هر مشترک به سهم خود برای عبور موفق از پیک بار تلاش کند.
در این شرایط عمده مصرف برق در حوزه سیستمهای سرمایشی است که باید تمامی مشترکان دمای منازل خود را روی دمای ۲۴ درجه سانتیگراد تنظیم کنند.
با مصرف روزافزون برق در این روزهای سوزان تابستان عدم استفاده از دستگاههای برقی پرمصرف در بازههای زمانی پیک بار و همچنین بهینه سازی مصرف انرژی با مسدود کردن مبادی هدررفت انرژی سرمایشی، استفاده از پنجرههای دو جداره و همچنین استفاده از ظرفیت نور آفتاب برای روشنایی منازل باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
برخلاف رویه سابق که از صرفه جویی در مصرف برق سود و صرفه قابل توجهی متوجه مشترکان نمیشد امسال با اجرا طرح سراسری پاداش میطلبد همگان برای مصرف بهینه پیشگام شوند و هزینه قبض برق خود را صفر و حتی در صورت کاهش چشمگیر مصرف بستانکار شوند.
با این اوصاف ذکر شده وظیفه خطیری بر تمامی ارکان جامعه مترتب میشود که با تمام توان به مدیریت مصرف توجه جدی داشته چرا که روند رشد بار میتواند احتمال قطعیهای برق را شاهد باشیم، هموطنان عزیز در کشور که سال ۱۴۰۱ را به یاری صنعت برق آمدند خوب میدانند که طعم شیرین رعایت مصرف برق هم به اقتصاد خانوارها با توجه به پاداشهای لحاظ شده قانونگذار مفید بوده و علاوه بر آن عبور بدون خاموشی برق را رقم زد.
در این اثناء توجه به نکات و توصیههای مدیریت مصرف خاص سیستمهای سرمایشی علاوه بر موضوعات فوقالذکر میتواند برآیند خوشایندی داشته باشد نکاتی ساده و در حین حال مهم از قبیل: استفاده و خرید کالاهای برقی با برچسپهای انرژی A+، نصب سایه بان برروی موتورهای کولرها، خاموش کردن یک کولر مساوی یک میلیون تومان پاداش در ماه، نصب کولر با توجه به متراژ منزل مواردی است که نقش قابل توجهی در کاهش پیک بار در استان محل سکونت و کشور دارد.
نویسنده: عزیز عباسی - مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین
انتهای پیام/